Over Cosmo

Start van loopbaan in Slotervaart

Hicham is een geboren hulpverlener en jongerenwerker. In 1998 richtte hij – na de rellen in Amsterdam-West – de jongerenvereniging Oportuna op voor de jongeren in Slotervaart. Dit ging voor Hicham gepaard met zijn algehele betrokkenheid bij de buurt. Zo organiseerde hij destijds diverse projecten met de buurtvaders die actief waren in Slotervaart. Zijn passie voor het hulpverlenen bleef daardoor niet onopgemerkt.

Ambulant hulpverlener

Vier jaar later vervolgde Hicham zijn loopbaan bij SPIRIT (nu beter bekend als Levvel)  als ambulant hulpverlener waar hij jongeren heeft begeleid tussen de 12 en 23 jaar. Ook richtte hij destijds intern het adviespunt Radicalisering en Polarisatie op met zijn collega. Vanuit zijn adviesbureau werd Hicham ingehuurd als trainer en adviseur op het gebied van deze kwesties. Ook voor  weerbaarheidstrainingen voor jongeren in Nederland was Hicham de aangewezen persoon.

Nadat Hicham zestien jaar lang met veel plezier bij SPIRIT heeft gewerkt, was het tijd voor een vervolgstap. Hij koos ervoor om zich in te zetten voor jongeren die behoefte hadden aan meer dan alleen ambulante hulpverlening. Zo werd Hicham coördinator op het gebied van beschermd wonen en begeleidde hij jongeren met diverse gedragsproblemen.

Cosmo Zorg

Na 25 jaar werkervaring op het gebied van hulpverlenen besluit Hicham om zijn eigen zorginstelling op te richten en zo is COSMO ZORG in het leven geroepen! ‘Cosmo’ betekent universum in het Grieks en COSMO ZORG is dan ook een universum die voor, met en vooral om de jongeren draait. Ondanks de jonge leeftijd van COSMO ZORG is de mate van ervaring en passie groot.

Als persoon is Hicham Darif een goedlachse en passievolle Amsterdammer. Mede dankzij  een breed netwerk heeft Hicham in een korte tijd een sterk team gevormd binnen COSMO ZORG. Hicham is een hulpverlener in hart en nieren. Zo vangt hij met zijn gedreven team jongeren op in de COSMO-woningen wanneer zij niet meer thuis kunnen wonen. Hij is naast een coach ook een vriend voor de jongeren binnen de instelling. Met zijn hechte team staat hij klaar voor de jongeren die zowel woon- als ambulante begeleiding nodig hebben. COSMO ZORG heeft als doel om de jongeren te stimuleren in hun talentontwikkeling zodat zij hun kansen in de maatschappij kunnen verzilveren.

‘Het is een dankbaar, maar pittig beroep vol mooie momenten, en soms ook met tegenvallers’. Maar zo is het leven’. Ook wanneer je geen hulpverlening nodig hebt.

Hicham Darif
Oprichter Cosmo

Missie

Wij bedenken geen missie of omschrijving om jouw zorgkeuze te beïnvloeden. Onze missie is juist om open en eerlijk met onze jeugd om te gaan. Dankzij de passie, ervaring en diversiteit van onze Cosmo begeleiders kunnen wij jou altijd passende begeleiding bieden. Wij bieden je zekerheid, veiligheid en helpen jou om relaties met vrienden en familie tot stand te brengen. We kunnen je niet vangen bij het vallen, maar de val wel verzachten en jou helpen om weer op te staan.

Visie

Onderscheidend! Dat is Cosmo Zorg. Wij streven ernaar om op landelijk niveau jongeren positief te begeleiden door middel van verschillende begeleidingsmethodes. Een organisatie die aanvoelt als familie, wij zijn transparant en duidelijk. Wij hebben een lange termijn focus.

Ook gebruik maken van onze diensten?

Neem dan contact met ons op via het contactformulier

Menu