Woonbegeleiding

Voor elke fase een woning

Onze fasewoningen zijn een veilige omgeving waarin jij jezelf met de nodige structuur en duidelijkheid kan ontplooien. Met de juiste begeleiding zal je leren om in de toekomst zelfstandig te kunnen wonen. Samen werken wij naar het punt dat jij de maatschappij al het moois geeft dat jij te bieden hebt. Hier weet jij waar je aan toe bent. Uiteindelijk gaat het om jouw welzijn!

De fasewoningen in vier categorieën

Cosmo 1
Je woont met minimaal drie, en maximaal vijf anderen in deze Cosmo-woning. Iedereen beschikt over een eigen kamer en er zijn gemeenschappelijke ruimtes beschikbaar zoals de keuken, de badkamer en een voetbaltafel-ruimte waar de pakkies uitgedeeld mogen worden.

In deze Cosmo-woningen zijn er 24/7 hulpverleners bereikbaar die helpen bij het uitvoeren van de dagelijkse taken. Denk aan huishoudelijke taken zoals koken, schoonmaken en het bijhouden van jouw administratie. Maar vergeet niet, als bewoner zal je ook de vrijheid hebben om zelf een leuke taak voor te stellen. Zo leer je om initiatief te nemen en daaruit kunnen de mooiste dingen ontstaan.

Cosmo 2
In de tweede woonfase deel je de woning met één huisgenoot en ook in deze fase zijn onze begeleiders 24/7 bereikbaar. Mocht er iets zijn, staan de Cosmo-begeleiders voor je klaar. Los daarvan komt jouw begeleider elke dag langs om jou sociale en praktische vaardigheden te leren die helpen bij een optimale ontwikkeling. Zo leer je dat je met de juiste instelling veel kan bereiken. Tijdens deze begeleiding leer je zelfstandiger te worden en jouw zelfvertrouwen op te bouwen.

Cosmo 3
Heb jij de behoefte aan zelfstandigheid omdat je zeker weet dat je er klaar voor bent? Dan ben jij thuis in Cosmo 3 waar jij je in kunt schrijven. Hiervoor betaal je maandelijks een eigen bijdrage. Je kan deze woning zelfs delen met iemand! De begeleiders helpen je met het creëren van een omgeving waar jij je thuis voelt. Ook ondersteunen ze jou zodat het makkelijker is om jezelf goed te redden. Vanuit Cosmo 3 is het de bedoeling dat je doorstroomt naar een zelfstandige woning waar je op jezelf woont.

Cosmo 4
Je woont op jezelf en bent verantwoordelijk voor de vaste lasten. Goed zo! Uiteraard word je hierin nog ondersteund door onze Cosmo begeleiders die 24/7 bereikbaar zijn voor hulp en zorg waar nodig.

Cosmo Rood
Je woont op jezelf en bent verantwoordelijk voor de vaste lasten. Goed zo! Uiteraard word je hierin nog ondersteund door onze Cosmo begeleiders die 24/7 bereikbaar zijn voor hulp en zorg waar nodig.

Fasewoningen in vier categorieën. Voor elke fase een woning

Missie

Wij bedenken geen missie of omschrijving om jouw zorgkeuze te beïnvloeden. Onze missie is juist om open en eerlijk met onze jeugd om te gaan. Dankzij de passie, ervaring en diversiteit van onze Cosmo begeleiders kunnen wij jou altijd passende begeleiding bieden. Wij bieden je zekerheid, veiligheid en helpen jou om relaties met vrienden en familie tot stand te brengen. We kunnen je niet vangen bij het vallen, maar de val wel verzachten en jou helpen om weer op te staan.

Visie

Onderscheidend! Dat is Cosmo Zorg. Wij streven ernaar om op landelijk niveau jongeren positief te begeleiden door middel van verschillende begeleidingsmethodes. Een organisatie die aanvoelt als familie, wij zijn transparant en duidelijk. Wij hebben een lange termijn focus.

Ook gebruik maken van onze diensten?

Neem dan contact met ons op via het contactformulier

Menu